De originele BOMBARDINO! recepten.

De Bombardino is dé Italiaanse hit: romig, verwarmend en perfect voor elk gezellig moment. Gemaakt van eigeel, melk en rum geniet je in een handomdraai van dit klassieke drankje. Ontdek hier de lekkerste Bombardino recepten – van de originele versie met slagroom en kaneel tot verrassende variaties voor thuis.

Hét originele BOMBARDINO! recept

De BOMBARDINO! zoals deze bedoeld is.


Verwarm de BOMBARDINO! langzaam in een pannetje op laag vuur tot 50(au-bain-marie geeft het mooiste resultaat). Niet laten koken, enkel goed opwarmen.

Schenk de warme BOMBARDINO! in een eventueel voorverwarmd glas.

Garneer royaal met een toef slagroom.

Bestrooi licht met kaneelpoeder.

Serveer direct en geniet! Gebruik een helder, taps glas zodat de gele drank en de witte slagroom mooi contrasteren.


CALIMERO! 

De BOMBARDINO! met een verrassende twist: Een shot Espresso.


Verwarm de BOMBARDINO! langzaam in een pannetje op laag vuur tot 50 graden celsius (au-bain-marie geeft het mooiste resultaat). Niet laten koken, enkel goed opwarmen.

Schenk 2cl warme BOMBARDINO! in een eventueel voorverwarmd glas.

Voeg een shot espresso toe.

Garneer royaal met een toef slagroom.

Bestrooi licht met kaneelpoeder.

Serveer direct en geniet! Gebruik een helder, taps glas zodat de gele drank en de witte slagroom mooi contrasteren.


TIRAMISU met BOMBARDINO!

Ingrediënten voor 6-8 personen:


400 gr Lotuskoekjes of speculaas

2 kopjes sterke espresso (of chocolademelk)

1 tl suiker

250 gr mascarpone

50 gr suiker

250 ml slagroom

Kaneel (naar eigen smaak)

Cacaopoeder (om te garneren)

BOMBARDINO!

1 blaadje gelatine



Klop de mascarpone los met een lepel. Roer de suiker erdoorheen. Klop de slagroom lobbig en roer dit door het mascarpone mengsel. Roer ook de kaneel door dit mengsel.


Zet 2 kopjes sterke espresso en voeg een theelepel suiker toe. Laat de koffie iets afkoelen. Leg het blaadje gelatine ongeveer 10 minuten in een schaaltje water. Dip de koekjes in het koffiemengsel.


Pak een grote schaal. Verdeel een laagje créme over de schaal. Verdeel vervolgens de koekjes over de créme. Deze stappen herhaal je tot de schaal helemaal gevuld is.


Verwarm de BOMBARDINO! in een pannetje. Knijp het gelatineblaadje uit en voeg deze toe. Even doorroeren. Laat de BOMBARDINO! afkoelen. Schenk de BOMBARDINO! op de laagjes crème en koekjes.

Eindig met een laagje créme.


Strooi tot slot een laagje cacao over de créme. Laat de tiramisu opstijven in de koelkast. Minimaal een uur. Geniet!

Crème brûlée met BOMBARDINO!

Ingrediënten

400 ml slagroom

1 vanillestokje

80 ml BOMBARDINO!

60 gram suiker

4 eidooiers

Rietsuiker voor de toplaag

Bereidingswijze

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de slagroom met het vanillemerg, het lege geschraapte vanillestokje en de helft van de suiker in een pan met dikke bodem en breng het langzaam aan de kook. Verwijder het vanillestokje zodra de slagroom kookt. Klop ondertussen in een kom de eidooiers los met de andere helft van de suiker. Roer de BOMBARDINO! door het eidooiermengsel. Giet het hete roommengsel langzaam bij het eidooiermengsel en blijf voortdurend roerenVerdeel het roommengsel over 4 soufflé bakjes en plaats deze in de oven in een ovenschaal of braadslede.


Schenk kokend water in de ovenschaal of braadslede tot halverwege de hoogte van de bakjes. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 120 graden celcius en bak de crèmes brûlées 45 tot 60 minuten tot ze stevig zijn.


Haal de bakjes uit de oven en uit de schaal. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze minstens 3 uur in de koelkast. Bestrooi de bakjes voor het serveren met rietsuiker en brand deze af met een brander, of zet de schaaltjes kort onder de hete grill in de oven, totdat je een mooi goudbruin laagje hebt. Genieten maar!

BOMBARDINO! taart

Ingrediënten


Voor het biscuit

4 eieren

120 gr suiker

¼ tl zout

1 tl vanillepasta

120 gr bloem

Voor de banketbakkersroom

400 ml melk

100 ml BOMBARDINO!

1 vanillestokje

100 gr suiker

2 eidooiers

45 gram maïzena

Voor de vulling

400 gram aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm met een doorsnede van 20 centimeter met een stuk bakpapier en vet de zijkant in met bakspray of boter.

Biscuit maken

Splits voor het biscuit de eieren en doe de eiwitten met het zout in een brandschone kom. Klop de eiwitten luchtig op met een (hand)mixer met garde(s) en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn.Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker en de vanillepasta in enkele minuten tot een luchtige massa. Spatel ¼ van het opgeklopte eiwit door de eigelen. Voeg – als dit goed gemengd is – de rest van het opgeklopte eiwit in 2 delen toe. Probeer het mengsel daarbij zo luchtig mogelijk te houden. Zeef de bloem boven de kom en spatel dit door de luchtige eimassa. Schep het beslag in de vorm, strijk het glad en bak het biscuit in 23-28 minuten gaar. Laat het biscuit volledig afkoelen voordat je de sneeuwster gaat opbouwen.

Bombardino-room maken

Giet 350 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook.Doe de overige melk, de Bombardino, de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van.Verwijder als de melk kookt het vanillestokje. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1-2 minuten zachtjes doorkoken.Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik kort door tot een gladde en romige Bombardino-room

Biscuit vullen en taart opbouwen

Snijd het afgekoelde biscuit horizontaal doormiddenDoe de Bombardino-roomvulling in de spuitzak en spuit deze op het midden van de taart. Strijk de vulling met een lepel iets uit naar de zijkanten, zodat er een heuveltje zit in het midden van de taartSnijd de aardbeien in plakken en leg ze op de vullingVoor een sneeuwster aan de bovenkant: snijd de bovenkant van de taart in het midden 4 keer in en leg deze vervolgens op de vulling. Doordat de vulling in het midden van de taart wat hoger is, zal de ster mooi open gaan staan. Bestuif de taart voor het serveren met behulp van een theezeefje met de decoratiesneeuw.