BOMBARDINO! BLOG!
We laten heel Nederland kennis maken met BOMBARDINO! We vertellen je er graag alles over!

BOMBARDINO!
Lees het interview in het Algemeen Dagblad van 2 oktober 2025.
Als fervent wintersporters zijn Franck van den Broeke en Simone d’Hondt er dol op: bombardino. Maar eenmaal terug in Nederland was de warme eierlikeur nérgens te krijgen. Daar maken de Oudewaternaren nu een einde aan. De twee lanceren hun eigen Italiaanse bombardino, die straks overal te koop moet zijn.
Toen Franck van den Broeke (45) afgelopen februari met zijn vrouw in de après ski in het Oostenrijkse Nauders zat, bestelde hij twee glaasjes bombardino. „Een vrouw naast ons vroeg wat het was, proefde en raakte meteen enthousiast. Even later zat de hele tent aan de bombardino”, vertelt Franck.
Zelf is hij dan al een aantal jaren fan van de eierlikeur, die in de regel warm wordt gedronken. „Ik zag de populariteit en het aanbod in Oostenrijk toenemen. Maar dacht: waarom is het in Nederland nu nergens verkrijgbaar?”
Nog onderweg naar huis claimde Franck de domeinnaam voor bombardino.nl. Terug in Oudewater deelde hij zijn verhaal met Simone d’Hondt (44), een vriendin van zijn vrouw. Zij was op dat moment net terug van haar skivakantie in de Italiaanse Dolomieten, waar bombardino in de jaren ‘60 is ontstaan. En ja, ook zij miste het warme drankje in haar thuisland.
Wat is bombardino?
Daar moest snel verandering in komen, vond het duo. Maar wat is bombardino precies? „Geen advocaat!”, roepen de twee meteen. „Ja, we snappen de vergelijking. Maar het is echt iets anders.”
Bombardino wordt gemaakt van eigeel, melk en Caribische rum. De likeur bevat 17 procent alcohol en wordt op een temperatuur van 40 tot 50 graden gedronken. In een glaasje van 4 centiliter, met een toef slagroom en daarbovenop kaneel of cacaopoeder.
Het makkelijkst was natuurlijk geweest om gewoon wat flessen bombardino te importeren vanuit Italië of Oostenrijk. „Maar alle bestaande merken zijn wat oubollig”, vindt Simone. „Dan boor je de advocaatdoelgroep aan. Wij wilden een knallend eigen merk neerzetten.”
En dat is gelukt. Binnen een halfjaar tijd zetten Franck en Simone, naast hun werk als marketeer en consultant en drukke gezinsleven, hun eigen merk BOMBARDINO! op. Het drankje wordt gemaakt in Italië, met vers eigeel en melk uit de Dolomieten.
Enthousiasme bij horeca
Hoewel het regelen van vergunningen de eerste maanden best een gedoe was, stonden Franck en Simone een week geleden al met trots op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. De vraag naar bombardino overlaadt hen, laten ze weten. „Mensen stonden in de rij. We kregen allerlei leuke reacties van horeca en cateringbedrijven die bombardino willen gaan schenken. En er kwamen enthousiaste chefs en cocktailmakers die ideeën hebben voor recepten en koude cocktails met bombardino”, zegt Simone.
Op dit moment is de bombardino van Franck en Simone te bestellen bij restaurant Broeck in hun thuisstad Oudewater voor 6 euro. Online kost een fles 22 euro.
Bombardino in de supermarkt
Maar straks moet de Italiaanse likeur overal verkrijgbaar zijn, zegt Franck. „We zijn met allerlei groothandels, supermarkten en slijterijketens in gesprek. Dus voor het einde van dit jaar moet BOMBARDINO! op heel veel plekken te koop zijn.”
Kunnen de Oudewaternaren de grote vraag wel aan? „Zeker. De fabriek in Italië kan gelukkig snel opschalen”, zegt Simone.
Iedereen, van jong tot oud aan de warme bombardino dus binnenkort. „We gaan er in ieder geval vanuit dat straks iedereen weet wat het is”, laat Franck weten. Mensen in Nederland lijken al wel fanatiek te googelen op de sterke drank. Sinds de lancering van BOMBARDINO! schiet het aantal resultaten omhoog.
De plannen van het ondernemende duo rijken overigens verder dan het groot maken van de ‘standaard’ bombardino. Ze hebben hun eigen machine voor restaurants, die de likeur op de juiste temperatuur houdt. „En we zijn ook op zoek naar een iets laagdrempeligere oplossing daarvoor”, zegt Simone. „En naar aanleiding van gesprekken met de supermarkten zijn we aan het kijken naar een variant met een alcoholpercentage onder de 15 procent, zodat het makkelijker verkocht kan worden. Later willen we nog kijken naar een lactosevrije bombardino of een fles die helemaal geen alcohol bevat.”

De primeur van BOMBARDINO!
Van 22 tot 24 september 2025 beleefde BOMBARDINO! de primeur in Nederland op Gastvrij Rotterdam. 20.000 bezoekers... en we hebben er heel wat ontvangen bij ons op de stand. Wát een succes! We hebben met zoveel mensen gesproken vanuit de branche, Van restaurants, groothandels tot chefkoks: de interesse voor BOMBARDINO! is enorm. Wij hebben er zin in!